dimecres, 7 d’octubre del 2015

Deixar-se anar


Vibració. Arriba un missatge de whatsapp encapçalat per unes fulles amb els colors de la tardor que ja despunta a les heures que s'arrapen als troncs buscant la llum del sol. Un text llarg per llegir a la pantalla del mòbil, però deliciós per la saviesa de les seves paraules. 
Començo: "Las hojas no caen, se sueltan. Cada hoja que se suelta es una invitación a nuestra predisposición al desprendimiento. Las hojas no caen, se desprenden en un gesto supremo de generosidad y profundo de sabuduría: la hoja que no se aferra a la rama y se lanza al vacío del aire sabe del latido profundo de una vida que está iempre en movimiento y en actitud de renovación. (...) Sé que cuando soy yo quien se suelta, desde su propia consciencia y libertad, el desprenderse de la rama es mucho menos doloroso y más hermoso". Arribo al final i somric. El text és de José María Toro, del llibre La sabiduría de vivir. José María Toro, mestre i escriptor, és d'aquelles persones a qui he tingut la sort d'escoltar en un parell de xerrades que va fer a Barcelona en el marc de la trobada Educándonos en el ahora (2013) i també a les Jornades de  Relaxació i Meditació a l'escola (2014). Per a mi és un home savi que transmet amb la seva presència i amb el seu profund respecte cap als més petits. La seva tecnologia a les presentacions és una pissarra de les tradicionals i la seva força comunicativa la d'una persona que estima la seva feina. 
Segueixo llegint els missatges i n'arriba un que decideix aprofitar el text per llegir-lo als seus alumnes a l'institut. Somric de nou. Per a mi, retrobar les paraules de José María Toro és un petit moment d'estricta simpatia, per aturar-me un moment, mirar amb tendresa les meves fulles que, mica en mica, es van tenyint de groc i donar-me permís per deixar-les anar. Les hores de llum que, amb pas ferm i decidit, es van escurçant em conviden a badar recolzada a la barana de la terrassa, a obrir armaris i fer una tria d'aquella roba que he anat guardant per si, però que només ocupa espai, o a estripar papers per cremar-los a la llar de foc. 
Vibració. Més missatges d'agraïment d'altres companys del grup. Somriures. 





1 comentari: